Johnson Pump TopGear G range

Johnson Pump TopGear G range

De TG G-reeks/TG H-reeks pompen zijn uitstekend zelfaanzuigende pompen die een lage NPSH (Net Positive Suction Head) vereisen, dankzij de aansluitopeningen boven de hartlijn en de grote doorlaat aansluitingen. Deze pompen zijn speciaal ontworpen voor vloeistoffen met zowel hoge als lage viscositeit, wat mogelijk wordt gemaakt door het optimale tandprofiel dat zorgt voor een pulsatievrije stroming.
Specifications
Brand Johnson Pump
Pump type Tandwielpomp
Max. pressure (bar) 10-16 bar
Max. capacity (m3 / h) tot 130 M3/U
Max. viscosity (mPas) 5.000 tot 80.000 mPas
Materials Pomp van gietijzer
Specific characteristics Koeling, Verwarming

Gebruikers kunnen kiezen uit diverse materialen voor de asafdichting, glijlagers en het hydraulische gedeelte, wat bijdraagt aan een langere levensduur. De pompen zijn voorzien van een lagerbok met dubbele kogellagers en regelbare axiale speling, waardoor ze geschikt zijn voor zijdelingse aandrijving met V-riemen en hoge axiale belasting.

Onderhoud is minimaal dankzij het modulaire ontwerp en de mogelijkheid tot zowel front- als back pull-out. De compacte rotoren, stevige assen en het optimale lagerontwerp zorgen voor een maximale levensduur. Er is ook een keuze uit hardmetalen lagering en assen, en de seals zijn uitgerust met een drukontlastkanaal.

 • Verbeterde Temperatuurregeling: De verwarmingsmantels helpen bij het handhaven van een constante temperatuur rond de voorplaat en de asafdichting, wat essentieel is voor de prestaties van de pomp, vooral bij toepassingen met gevoelige vloeistoffen of omgevingstemperaturen.
 • Voorkomen van Condensatie: Door de mantels wordt condensatie rond de voorplaat en de asafdichting voorkomen, wat kan helpen bij het verminderen van corrosie en slijtage op deze cruciale punten.
 • Verlengde Levensduur van Afdichtingen: Het handhaven van een constante, geschikte temperatuur verlengt de levensduur van de afdichtingen, omdat temperatuurvariaties die anders tot lekkage zouden kunnen leiden, worden geminimaliseerd.
 • Betrouwbaarheid in Diverse Omgevingen: Geschikt voor gebruik in zowel warme als koude omstandigheden, zorgen de mantels ervoor dat de pomp consistent blijft presteren, ongeacht de omgevingsomstandigheden.
 • Eenvoudige Installatie en Onderhoud: De flenzen maken een eenvoudige installatie en onderhoud mogelijk, waardoor de toegang tot de verwarmingsmantels en de componenten eronder wordt vergemakkelijkt.
 • Petrochemische stoffen (pure of bewerkte bitumen, pek, dieselolie, aardolie, smeerolie, additieven
 • Chemicaliën (natriumsilicaat, zuren en basen, kunststoffen, chemicaliënmengsels, isocyanaten)
 • Verf en inkt
 • Harsen en kleefstoffen
 • Papier- en vezelwarenindustrie (zuur, loog, roetloog, porseleinaarde, bindmiddel, latex, slib)
 • Levensmiddelen (chocolade, cacaoboter, vulstoffen, suiker, oliën en vetten, dierenvoeding)
 • Cosmetica (zeep, shampoo)

Contact us

+31 (0)546 45 80 72

Available between 08:15 and 17:00

Available 24/7 for calamities

Address Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

E-mail Info@inventflow.nl

Need advice?
Our pump specialists are happy to help you

en_USEN
Scroll to Top

Advice from a pump specialist

your name(Required)
When can we call you?
Which time do you prefer?

Request a free quote

Johnson Pump TopGear G-reeks onderdelen aanvragen