Wat houdt EHEDG in?

WAARVOOR IS HET EHEDG CERTIFICAAT OPGERICHT?

In de voedingsmiddelingindustrie is optimale hygiëne zeer belangrijk, voornamelijk om aantasting of besmetting van producten te voorkomen. Om dit te bevorderen is de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) opgericht.

EHEDG geeft richtlijnen waaraan productieapparatuur moet voldoen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij is te denken aan dat er geen delen van het procescomponent achter mogen blijven in het product. Ook dient het product zich niet op te hopen in dode hoeken.

EHEDG certificeren verzekerd u van pompen welke eenvoudig te reinigen zijn, waarbij de kans op aantasting of besmetting van het te verpompen product geminimaliseerd wordt.

WAAROM POMPEN AANSCHAFFEN MET EHEDG CERTIFICERING?

Op dit moment worden producenten nog niet verplicht om procescomponenten met EHEDG certificering te gebruiken. Overigens brengen pompen welke voldoen aan de EHEDG certificering grote voordelen met zich mee. Hierbij is te denken aan: eenvoudige en snelle CIP-reiniging zonder demontage, langere houdbaarheidsdata en het voorkomen van aantasting of besmetting van het te verpompen product. Daarnaast is de verwachting dat EHEDG certificering verplicht zal worden binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven