Hoe waarborgt u de prestaties van uw Grundfos pompen?

Succescase: hogedrukpompen voor krattenwasinstallatie in bierbrouwerij

Succesvolle pompselectie voor krattenwasinstallatie

Voor het optimale functioneren van een krattenwasinstallatie is een geschikte hogedrukpomp essentieel. Wij lichten daarom graag een zeer geslaagde pompselectie toe, ter vervanging van een onderhoudsgevoelige hogedruk plunjerpomp, die de gewenste druk niet meer leverde.

De procescondities

De aangevraagde pomp moest geschikt zijn voor het verpompen van gefilterd bronwater van ca. 45C. waarin lichte sporen van loog (< 0,5%),  met een capaciteit van 100 ltr/min bij een druk van 80 barg. De pomp moest tevens geschikt zijn voor zo’n 100 uur per week continu bedrijf. De pomp wordt met name ingezet voor het verwijderen van stickers welke onder andere door vervoerders en supermarkten op de kratten geplakt worden.

Pompselectie: Wanner Hydra-Cell membraanpomp

Op basis van de genoemde procescondities werd een Wanner Hydra-Cell hydraulisch gebalanceerde membraanpomp geselecteerd, ontwikkeld voor hoge drukken. De Wanner Hydra-Cell pomp is een asafdichtingsloze pomp en is volledig lek- en uitstootvrij. De pomp is geschikt voor viskeuze producten, producten met vaste delen (max. 1,5 mm) en producten met een hoge temperatuur (max. 130°C). Dit in combinatie met drukken tot 345 barg.

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven