Kent u de eigenschappen en voordelen van slangenpompen?

HET WERKINGSPRINCIPE VAN EEN SLANGENPOMP

Slangenpompen worden gebruikt om een zeer breed scala aan toepassingen te verpompen.

Het medium wordt verplaatst door middel van een peristaltische slang die in het pomphuis is bevestigd. Deze slang wordt dichtgedrukt door een rotor welke is voorzien van gelagerde rollers. Door het dichtdrukken en openen van de slang ontstaat onderdruk, waardoor de slang zich volzuigt met vloeistof.

Vervolgens wordt de vloeistof opgesloten tussen twee rollers en wordt de vloeistof door de roterende beweging uit het pomphuis gedrukt. Aan de aanzuigzijde wordt de vloeistof weer aangezogen, waardoor dit proces continu door blijft gaan.

CONSTANTE, PULSATIEVRIJE STROMING

Het werkingsprincipe van slangenpompen garandeert een constante, pulsatievrije stroming van vloeistoffen. Daarnaast blijft de slang altijd volledig gesloten, waardoor de vloeistof niet terug kan stromen.

Slangenpompen: voor welke toepassingen?

De peristaltische slang is het kenmerkende onderdeel van de slangenpomp, waar het medium doorheen verpompt wordt. Omdat het medium alleen in contact komt met de slang, maakt dit het pomptype bijzonder geschikt voor het verpompen van agressieve, viskeuze en steriele vloeistoffen. Slangenpompen worden dan ook voornamelijk gebruikt voor ‘uitdagende’ toepassingen zoals abrasieve slurries, corrosieve zuren, grote vaste delen en gashoudende vloeistoffenen producten met een hoge viscositeit of producten die afschuifgevoelig zijn. Hierbij is te denken aan oliën en vetten, zuivelproducten, diervoeding, maar ook mest en chemicaliën.

De toegevoegde waarde van het pomptype

Belangrijke unieke eigenschappen van het pomptype zijn: een zeer constante flow, droog zelf aanzuigend, geschikt voor vaste stoffen, niet gevoelig voor vervuiling door het gesloten ontwerp, onbeperkt droog mogen lopen, eenvoudige in-line te reinigen zijn en de pompen hebben geen kleppen, afdichtingen of pakkingen.

Slangenpompen in het Inventflow Service Center

Zes belangrijke eigenschappen van slangenpompen


1. Zeer constante flow: met een gepatenteerd vacuümsysteem wordt het pomphuis vacuum getrokken. Hierdoor blijft zowel het pompdebiet als de aanzuigkracht van de pomp zeer constant.
2. Extreem hoge stroomsnelheid tot 46m³/u bij constante snelheid.
3. Geen productschade: het (viskeuze) medium wordt op een subtiele wijze verpompt zonder productschade.
4. Droog zelfaanzuigend tot 9,5m (waterkolom) zonder extra accessoires.
5. Vaste stoffen met een diameter tot 60 mm vormen geen uitdaging.
6. Zeer onderhoudsvriendelijk: eenvoudig te onderhouden, met maar één slijtageonderdeel (de slang)

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven