Kent u de probleempompen in uw proces?

Kent u de probleempompen in uw proces?

Probleempompen: uw grootste uitdagingen opgelost


Ieder productiebedrijf heeft een pomp of meerdere pompen die ongebruikelijk veel problemen veroorzaken. Of het nu gaat om cavitatie, mechanical seals die continu defect raken, het niet behalen van de benodigde flow/druk of pompen die het begeven door een uitdagend medium.

Uit ervaring kunnen wij zeggen dat dit vrijwel altijd veroorzaakt wordt door incorrecte pompselectie. Laat ons uw grootste uitdagingen en problemen omtrent pompen oplossen op basis van no cure no pay.

Verder kijken dan de pomp


Vaak lijkt de pomp het knelpunt, zonder dat de invloed van alle relevante procescondities wordt overwogen. Om te verzekeren dat een pomp op haar ‘best efficiency point’ (BEP) draait, dienen factoren zoals zuig- en perscondities, klepregeling, mediumeigenschappen en bedrijfstemperaturen overwogen te worden.

Door de vrijwel oneindige keuze tussen pomptypes en uitvoeringen kan het selecteren van de optimale pomp een grote uitdaging zijn. Herkent u deze uitdaging? Laat onze engineers een pompaudit uitvoeren.

Pompaudits: onze werkwijze


Heeft u pompen welke extra aandacht verdienen in verband met storingen en hoge onderhoudskosten? Onze engineers komen bij u langs voor een pompaudit. Samen met uw operator stellen wij de oorzaak van het probleem vast aan de hand van uw input, het observeren van procescondities en pompmetingen met slimme sensoren. Vervolgens ontvang u een rapportage met concrete adviezen omtrent pompselectie, energiebesparing en onderhoud.

Daag ons uit

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

Belangrijke procescondities met invloed op pompprestaties

  • NPSH (benodigde zuigdruk): wanneer de druk aan de zuigzijde van de pomp te laag is, ontstaat de kans op dampbelvorming. Als de druk vervolgens toeneemt, zullen deze bellen imploderen (cavitatie).
  • Klepregeling: plotselinge klepsluitingen kunnen ertoe leiden dat hoge drukpieken worden ’teruggekaatst’ naar de pomp, wat mogelijk schade kan toebrengen aan de pomp, leidingen en andere componenten.
  • Uitlijning: een verkeerde uitlijning van de zuig- en / of afvoerleiding ten opzichte van de pompflenzen leidt tot overmatige belasting van leidingen.
  • Mediumeigenschappen: de viscositeit, abrasiviteit, chemische eigenschappen, vaste delen en structuur van het te verpompen medium heeft een sterke invloed op de werking van de pomp.
  • Temperatuur: ook de bedrijfstemperatuur van het medium en de snelheid waarmee de temperatuur verandert beïnvloedt pompprestaties.
  • En meer!

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven