Klantverhaal Dreumex & Inventflow

Klantverhaal: Dreumex vindt pompoplossingen bij Inventflow

Een ochtend bij Dreumex, een bruisende fabriek in het hart van Brabant. De productielijnen draaien op volle toeren, en het geluid van machines vermengt zich met de toegewijde inspanningen van het team. Martijn Prinsen, de productiemanager, neemt een moment om te reflecteren op de succesvolle samenwerking met Inventflow. Recentelijk werd Dreumex geconfronteerd met een uitdagende calamiteit tijdens de opstart van een nieuwe productielijn. Juist op dat kritieke moment bood Inventflow een passende en doeltreffende oplossing aan.

Over Dreumex: het bedrijf

Dreumex is een bedrijf dat zich inzet voor het bevorderen van hygiëne en netheid in zowel bedrijfs- als openbare omgevingen, een principe waarin ze sterk geloven. Al meer dan 70 jaar ontwikkelt en produceert Dreumex gespecialiseerde handreinigings-, industriële reinigings- en desinfectieproducten om de gezondheid van klanten te beschermen en ziekteverspreiding te voorkomen.

Het bedrijf is een pionier op het gebied van hygiëne- en reinigingsoplossingen, waarbij het zich voortdurend aanpast aan de veranderende behoeften van de wereld en haar klanten. Dreumex-producten worden wereldwijd in verschillende sectoren gebruikt waar gezondheid en hygiëne essentieel zijn.

De uitdaging: vastgelopen pompen tijdens productiepiek

Dreumex werd geconfronteerd met een kritiek probleem: hun tandwielpompen liepen vast tijdens de productie van een nieuwe handreiniger formule. “Onze oude reinigers hadden een smerende werking op de draaiende delen, maar door de verbeterde zeepformulering verminderde dit effect aanzienlijk,” legt Martijn uit. Met een vastgelopen productie en de noodzaak voor een snelle en effectieve oplossing, wendde Dreumex zich tot verschillende leveranciers zonder bevredigend resultaat.

Inventflow’s rol: innovatieve probleemoplossing en efficiënte implementatie

De situatie nam een positieve wending toen Harry van Inventflow op de stoep stond. Inventflow onderscheidde zich door hun bereidheid om een uitdaging aan te gaan waar anderen terughoudend waren. “Harry zag het niet alleen als een uitdaging maar bood ook direct praktische adviezen over onze leidingconfiguratie,” vertelt Martijn. Inventflow’s aanpak was allesomvattend – ze keken verder dan het pompvraagstuk en focusten op Dreumex’s gehele productieproces.

Inventflow introduceerde een tijdelijke Seepex wormpomp als interim-oplossing terwijl de productie draaiende werd gehouden. Dit type pomp bleek niet alleen geschikt voor de nieuwe zeepformule, maar was ook een kostenefficiënte oplossing vergeleken met de oorspronkelijke tandwielpompen en de voorgestelde slangenpompen. “De Seepex wormpomp presteerde goed onder onze mengtank en hielp ons de overstap naar de voorraadtank snel te maken,” legt Martijn verder uit.

Resultaat: een samenwerking die leidt tot productieverbetering en groei

De overstap naar Seepex wormpompen betekende een significante verbetering voor Dreumex. De duurzame en efficiënte oplossing paste perfect bij de verbeterde handreiniger formule en leidde tot een ononderbroken productie. Met vier nieuwe Seepex wormpompen operationeel zorgt Dreumex nu voor een gestroomlijnde productie en distributie van hun handreinigers.

De kracht van Seepex wormpompen
Seepex wormpompen worden in diverse industrieën gebruikt vanwege hun vermogen om een verscheidenheid aan vloeistoffen te verpompen, waaronder viskeuze vloeistoffen, media met vaste stoffen, dosering en meer.

Eigenschappen zoals een zeer constante, minimaal pulserende en nauwkeurig te doseren flow, een hoog volumetrisch rendement en goede zuigeigenschappen maken het pomptype een uitstekende keuze voor veel industrieën die op zoek zijn naar een efficiënte en betrouwbare pomp.

De samenwerking tussen Dreumex en Inventflow illustreert het belang van technische kennis en innovatieve denkwijzen in de productie-industrie. De focus op het samenbrengen van ervaring en nieuwe technieken bij personeelsontwikkeling, zoals door Martijn benadrukt, toont Dreumex’s toewijding aan groei en efficiëntie.

Vooruitkijken: onderwijs en ontwikkeling voor de toekomst

Dreumex is niet alleen gericht op hun huidige succes maar investeert ook in de toekomst door hun werknemers op te leiden in technische en operationele vaardigheden. Inventflow blijft een belangrijke partner in deze reis door niet alleen als leverancier te dienen, maar ook als een bron van kennis en ontwikkeling voor Dreumex’s team.

Het verhaal van Dreumex en Inventflow is een krachtig voorbeeld van hoe een onvoorziene uitdaging kan leiden tot een verbeterde operatie en productiecapaciteit, versterkt door de waarde van een opgeleid en efficiënt samenwerkend team.

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven