Klantverhaal Pentair & Inventflow

Pentair | X-Flow, het bedrijf

X-flow is opgericht in 1984 aan de Universiteit Twente in Nederland, waar ze een revolutionaire methode ontwikkelden om hoogwaardige holle vezelmembranen te maken die ongeëvenaarde kwaliteit en robuustheid bieden.

Als het internationale membraanmerk van Pentair, een wereldwijde leider in water-, vloeistof-, thermisch beheer en apparatuurbescherming, richt X-Flow zich op enkele van de meest urgente problemen in de wereld, zoals voedsel-, water- en energiebeheer, met behulp van innovatieve filtratieproducten, -diensten en -technologieën.

Membraanfiltratie is een technologie die vloeistoffen zuivert door ongewenste deeltjes te scheiden, zelfs op molecuulniveau. Pentair heeft een rijke geschiedenis in de ontwikkeling van membranen en heeft voortdurende innovatie geleverd, wat resulteert in een scala aan concurrerende technologieën die worden gebruikt voor de productie van drinkwater, recycling van afvalwater, reiniging van proceswater en industriële toepassingen in de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische sector.

X-Flow levert zijn state-of-the-art membraantechnologie aan OEM’s, partners en aannemers over de hele wereld via een uitgebreid distributienetwerk. Het is inspirerend om te zien hoe deze geweldige technologieën en diensten een positieve impact hebben op onze wereld en helpen om de meest urgente problemen van onze tijd aan te pakken.

“Bij X-Flow geloven we dat membraantechnologie essentieel is in zuiverings- en filtratieprocessen, nu en in de toekomst. We onze partners om verwachtingen te overtreffen met membranen die het verschil maken, zelfs in de meest uitdagende taken en omstandigheden. Gericht op praktische en economische vooruitgang, ontwikkelen we filtratietechnologie met de laagste totale eigendomskosten en de hoogste efficiëntie”.

Pentair & Inventflow

De samenwerking is gericht op het optimaliseren van de productieprocessen op het gebied van pompen en heeft geleid tot indrukwekkende resultaten. We hebben het genoegen om Henry Hamberg, Maintenance Engineer bij Pentair, te ontmoeten en terug te blikken op deze intensieve samenwerking.

Samen hebben we veel tijd besteed aan pompselecties en het verbeteren van het pomponderhoud. Het is duidelijk dat de samenwerking tussen Pentair en Inventflow heeft geleid tot significante verbeteringen in de pomptechnologie. We zijn benieuwd naar de innovaties die uit deze samenwerking zullen voortkomen en hoe ze de industrie verder zullen transformeren. Wat inspirerend is om te zien is dat Pentair en Inventflow zich richten op het verbeteren van hun producten en diensten om zo de beste resultaten te leveren aan hun klanten.

Wat doet Pentair precies?

Hamberg legt uit dat bij Pentair membraanfilters worden geproduceerd voor de zuivering van drinkwater en proceswater. Deze technologie wordt onder andere gebruikt bij de productie van dranken, bier, wijn en andere toepassingen. Daarnaast richten we ons op het verbeteren van het onderhoud van de fabriek en houden we ons bezig met strategische vraagstukken zoals hoe de beschikbaarheid van de fabriek kan worden verhoogd.

Bij Pentair ligt de focus met name op ultrafiltratie, waarmee bacteriën en virussen worden verwijderd. In het Midden-Oosten wordt bijvoorbeeld voor de behandeling van drinkwater de voorbehandeling voor Reverse Osmosis (RO) processen gedaan. Het is belangrijk dat er geen bacteriën of virussen in het RO-systeem terechtkomen, omdat dit niet kan worden gereinigd met chloor.

Hoe worden membranen geproduceerd?

Hamberg: “In de fabriek komen ruwe grondstoffen binnen, waarmee het membraan wordt gemaakt. Deze grondstoffen worden gecontroleerd en vervolgens gemengd volgens een specifiek recept. Het mengsel wordt gebruikt om membranen te maken die worden na behandeld, gedroogd en tot modules gevormd. Dit proces resulteert in hoogwaardige membranen die kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen zoals de zuivering van drinkwater en afvalwaterbehandeling.’’

Productie op basis van klantwens?

Hamberg geeft aan dat het door Pentair geproduceerde membraan uniek voor hen is. Hun oprichter zei altijd: “Iedereen kan een membraan maken, maar wij maken ons membraan.” Elke leverancier van membranen produceert een product met verschillende eigenschappen. Wat het X-Flow membraan uniek maakt, is de doorlaatbaarheid, de grootte van poriën, de verdeling van poriën, de dichtheid, de scheidingscapaciteit, resistentie voor chemicaliën en meer. Er zijn veel factoren die membranen van elkaar onderscheiden, wat het een interessant onderwerp maakt.

De verbetering van pomponderhoud

De technische dienst van Pentair is verantwoordelijk voor het onderhoud van de volledige fabriek, vanaf het moment dat de grondstoffen binnenkomen tot het laatste onderdeel waar het product de fabriek verlaat. Het is duidelijk dat Pentair veel waarde hecht aan preventief onderhoud, om zo de kans op uitval van essentiële onderdelen te minimaliseren. Pentair en Inventflow zijn in 2020 begonnen met preventief onderhoud voor pompen en hebben daarbij geanalyseerd welke pompen het meeste uitval veroorzaakten. Door deze inzichten hebben we tijdens twee productiestops veel pompen preventief vervangen.

Het is duidelijk dat Pentair constant op zoek is naar manieren om het onderhoudsproces verder te optimaliseren en hun productieproces te verbeteren. Één van de monteur van Inventflow komt wekelijks langs om de analyses uit te voeren. Het feit dat er nu gesprekken lopen over conditiemonitoring aan de hand van sensoren, laat zien dat Pentair en Inventflow vooroplopen op het gebied van innovatieve oplossingen. Hamberg: ‘’Toen we hoorde over conditiemonitoring wilden we het direct testen zodra mogelijk.’’

Met 486 pompen die in de fabriek staan, is het begrijpelijk dat Pentair wil weten hoe de condities van de pompen zijn. Het gebruik van sensoren en het opslaan van vervangende onderdelen voor cruciale pompen is een slimme zet, waardoor Pentair ongeplande uitval van pompen kan uitsluiten.

Conditiemonitoring met sensoren, hoe werkt dat?

Hamberg legt uit dat tijdens een gesprek met Jos (Account Manager bij Inventflow) werd gevraagd of zij open stonden voor een sensor pilot. Hamberg toonde interesse in deelname aan de pilot, want als één van hun kritische pompen uitvalt, komt het hele proces stil te liggen. ‘’De vraag was dan ook niet of we het zouden doen, maar wanneer.’’

Pentair en Inventflow zijn de pilot gestart op basis van ‘Try & Buy’. Hierbij werden 20 pompen van Pentair, vijf maanden lang voorzien van ABB Ability Smart Sensoren. In deze vijf maanden werden er 3556 metingen per sensor uitgevoerd, wat neerkomt op 71.120 metingen van temperatuur, trillingen, toerentallen, starts/stops, acceleraties en meer.

Jeroen Welles, data-analist bij Inventflow, gebruikt deze data om de conditie van de pompen real-time te monitoren. Door de bovengenoemde eigenschappen ieder uur te meten, ontstaan er trendwaarden. Bij grote afwijkingen wordt de klant direct op de hoogte gebracht, om de oorzaak te achterhalen en calamiteiten te voorkomen.

Echter biedt de data ook andere waardevolle inzichten. Door verbanden te leggen tussen de gemeten data, omgevingsinvloeden, het verpompte medium wordt er een rapport met concrete observaties, problemen, risico’s en adviezen per pomp opgesteld. Met als doel de pompprestaties te optimaliseren. Inmiddels is Pentair zeer tevreden met de resultaten en wordt er verder geïnvesteerd in additionele sensoren. 

Hamberg: “Alle pompen werden ieder halfjaar handmatig geanalyseerd op trillingen. Hiermee bouw je geen trend op, en tijdens een momentopname kan data worden beïnvloedt door externe factoren. Denk bijvoorbeeld als er een heftruck met een IBC vat langs rijdt, dit heeft invloed op trillingen. Met sensoren filter je dit er allemaal uit. Je data wordt betrouwbaar. Ook voorkomen we onnodige revisie- en vervangingskosten. Een pomp wordt pas gereviseerd als het echt nodig is, wat we kunnen bepalen aan de hand van de data.’’

Onze indamper is uitgerust met een 160 kW motor. Door het plaatsen van de sensor viel het op dat de motor warm werd zodra hij stil valt. Door het plaatsen van een extra fan, draait hij inmiddels 10 graden lager dan voorheen.

Het verzamelen van data is niet het grootste probleem. Het is vooral van belang wat je ermee doet. Iedereen kan afwijkingen in grafieken opmerken, maar de vraag is wat je met die inzichten doet. Het interpreteren en benutten van data vereist gespecialiseerde expertise die van cruciaal belang is.

Het belang van standaardisatie

Hamberg benadrukt dat standaardisatie van pompen in het proces een belangrijke verbetering is. Het is belangrijk om een wildgroei van verschillende merken en typen pompen te voorkomen, zodat het gemakkelijker wordt om reserveonderdelen op voorraad te hebben. Dit helpt ook bij het waarborgen van de kwaliteit van het proces. Bij ons werk maken we vaak gebruik van Grundfos pompen. We geven de voorkeur aan deze pompen boven goedkopere alternatieven bij de aanschaf van nieuwe pompen.

Het succes achter de samenwerking

Hamberg is erg te spreken over de samenwerking met Inventflow. We houden elkaar scherp en hebben kwartaaloverleggen waarbij we de data bespreken en de voortgang doorlopen. De lijnen zijn kort en het advies is altijd duidelijk. Ook maken we veel gebruik van het Inventflow Service Center, waar we onderdelen kunnen bestellen en een onderhoudshistorie per pomp opbouwen. Hamberg: ‘’Kortom, een waardevolle samenwerking waar we erg tevreden mee zijn!’’

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven