Klantverhaal

Vion Food Group Groenlo

In de zoektocht naar een nieuwe pompoplossing stond Vion Groenlo voor een grote uitdaging, Samen met Inventflow zijn hiervoor de juiste pompen geselecteerd die aan alle eisen van Vion voldoen. 

Vion Food Group

Internationale producent van vlees, vleesproducenten en plantaardige alternatieven.

Vion Food Group heeft productielocaties in Nederland, Duitsland en België. Zij leveren aan klanten op hun eigen thuismarkten in Nederland, Duitsland en België, maar ook in andere landen over de hele wereld. In een wereldwijde markt en op een planeet die onder druk staat door het overmatige gebruik van hulpbronnen, geloven wij in een wereld waarin mensen kunnen genieten van veilig en gezond voedsel uit duurzame bronnen. 

Wij vinden flexibiliteit, een goede en snelle service en gedegen oplossingen erg belangrijk bij onze leveranciers.

Veel eisende vraagstelling

Tijdens het opname gesprek met Tom, manager van de TD en projecten bij Vion, zijn de specificaties in kaart gebracht.

De eisen voor pompen en daarmee de vraagstelling, wordt steeds complexer tegenwoordig, in een wereld waarin duurzaamheid en efficiëntie steeds belangrijker worden. De eisen waaraan de pompen voor het nieuwe pompsysteem bij Vion aan moeten voldoen, waren dan ook zeer uiteenlopend. Belangrijke punten waren, betrouwbaarheid, duurzaamheid en een korte levertijd, niet alleen voor de pompen, maar ook voor de spare parts. De productie moet ten aller tijden door kunnen gaan. Daarnaast werd er rekening gehouden met het energieverbruik en werd er gekeken naar de Life Cycle Cost van de pomp. 

2 pompuitvoeringen voor meerdere toepassingen mogelijk

Grundfos Normblokpomp volgens EN 733 normering

Door slimme pompselectie zijn we op een standaardisatie uitgekomen van slechts 2 pompuitvoeringen die inzetbaar zijn voor meerdere toepassingen: een normblokpomp uit de NB serie van Grundfos volgens de EN 733 normering voldoet aan alle eisen. Een robuste en betrouwbare pomp, met veel selectie mogelijkheden, goede beschikbaarheid van spare parts en zeer efficiënt. 

Tom benadrukt dat ze nu slechts twee uitvoeringen NB pompen hebben voor een tiental toepassingen. Een type pomp zorgt bijvoorbeeld voor drukverhoging, maar ergens anders zorgt diezelfde pomp ook voor de regeling van de watertemperatuur. Vion kiest voor Grundfos vanwege het gerenommeerde karakter van het merk, de betrouwbaarheid en een goede prijs-kwaliteitsverhouding. 

Grundfos Normblokpomp

De pompinstallatie zoals deze bij Vion in Groenlo staat.

De voordelen van Grundfos Normblokpomp

Waterbesparing met behulp van pompsystemen

Vion Groenlo heeft een eigen wateropslagfaciliteit gecreëerd, door hemelwater op te vangen.

Vion heeft in Groenlo tevens een slim waterbesparing systeem geïmplementeerd. Al het hemelwater wordt opgevangen in een grote put onder de grond, waar het hemelwater wordt opgeslagen, via een pomp van Inventflow wordt het naar de watertank verpompt. Hierdoor heeft Vion Groenlo een eigen wateropslagfaciliteit gecreëerd, wat bijdraagt aan een duurzaam waterbeheer. 

Andere tevreden klanten

nl_NLNL
Scroll naar boven