Nieuwe doseerpompserie: ProMinent Sigma Hygienic Dosing!

Nieuwe doseerpompserie: ProMinent Sigma Hygienic Dosing!

Nieuw pompontwerp: geoptimaliseerd voor hygiënische dosering

Het hygiënische pompontwerp van de ProMinent Sigma-membraandoseerpomp is geoptimaliseerd wat betreft dode ruimtes en alle delen die in aanraking komen met het medium zijn gepolijst voor flexibel en eenvoudig gebruik in hygiënische toepassingen.

De pomp is ontworpen voor continu gebruik, is hermetisch afgesloten en is eenvoudig te bedienen. Net zoals alle intelligente ProMinent-doseerpompen kan deze hygiënische doseerpomp flexibel worden aangestuurd met een zeer divers scala aan signalen. Het standaard PTFE meerlaags membraan met membraanbreukcontrole biedt daarbij extra proceszekerheid.

Indrukwekkend eenvoudige constructie

De indrukwekkend eenvoudige constructie en de gladde oppervlakken maken Cleaning-In-Place (CIP) eenvoudig en zorgt er ook voor dat de pomp snel gedemonteerd kan worden. Speciale kogelterugslagkleppen en EPDM-afdichtingen garanderen een voorzichtige en betrouwbare dosering voor processen met strikte hygiëne-eisen.

Hygiënische toepassingen

De nieuwe hygiënische doseerpompserie bestaat uit motoraangedreven doseerpompen, speciaal ontworpen voor de voedings- en drankenindustrie. Voorbeeld toepassingen zijn; dosering van kleurstoffen, aroma’s, smaakstoffen, suikeroplossingen, enzymen, stabilisatoren en vloeibaar gist.

Eigenschappen en voordelen van de nieuwe hygiënische doseerpompserie


De hygiënische doseerpomp heeft een indrukwekkend eenvoudige constructie en kan flexibel worden ingezet in hygiënische toepassingen. Lees meer over de eigenschappen van de pomp:
• Hygiënisch ontwerp: gladde oppervlakken, geoptimaliseerd op het gebied van dode ruimte voor eenvoudige reiniging met een oppervlakteruwheid van Ra ≤ 0,8 µm
• Eenvoudig te reinigen, minimale uitvaltijden en minimale hygiënerisico’s
• Uitstekende procesbetrouwbaarheid dankzij PTFE-meerlaags veiligheidsmembraan met waarschuwingssysteem
• Uitstekend bedieningsgemak: een groot LED-display maakt de pomp erg gemakkelijk te bedienen
• Breed inzetbaar: met een capaciteitsbereik van 25 tot 1.000 l/u is de pomp geschikt voor de meest uiteenlopende hygiënische toepassingen
• Nauwkeurige dosering dankzij de mogelijkheid om het doseervolume in stappen van 1% aan te passen door middel van slagfrequentie en slaglengte

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven