Optimale pompselectie

Steeds weer diezelfde pomp die lekt?

Vrijdagmiddag, eindelijk weekend, of toch niet? Misschien herkent u het wel, steeds weer diezelfde pomp die lekt of uitvalt, net op de momenten dat het niet uitkomt. De juiste pompselectie is daarom erg van belang. Zo zijn er een aantal verschillende selectiecriteria die altijd van belang zijn voor elke pomp:

Belangrijke informatie voor pompselectie

Bij het kiezen van de juiste pomp voor een specifieke toepassing is het niet alleen van belang om te weten welke capaciteit en drukvereisten nodig zijn. Maar er zijn ook andere verschillende cruciale factoren die moeten worden getest om ervoor te zorgen dat de geselecteerde pomp optimaal presteert en duurzaamheid beidt. 

 

Een van die factoren zijn de eigenschappen van het medium. De temperatuur en viscositeit van het medium spelen hierbij een belangrijke rol. Extreme temperaturen kunnen de prestaties van een pomp beïnvloeden en zelfs leiden tot schade. Het is daarom belangrijk om de temperatuur van het te verpompen medium te begrijpen en ervoor te zorgen dat de pompmaterialen en ontwerpeigenschappen geschikt zijn voor deze omstandigheden. Daarnaast kan de viscositeit van het medium variëren, wat de keuze van het pomptype en het ontwerp beïnvloedt. 

Overige afwegingen:

  • Gewicht: het gewicht van de pomp is relevant voor de installatie en het transport. 
  • Levensduur en standtijden: de verwachte levensduur van de pomp en de intervalstandtijden zijn belangrijke overwegingen. Dit heeft niet alleen invloed op de bedrijfskosten, maar ook op de algehele betrouwbaarheid van het systeem. 
  • Ervaring: het evalueren van ervaringen met specifieke pompmodellen en -merken kan waardevol zijn. 
  • Certificaten en eisen: afhankelijk van de industrie kunnen certificaten en naleving van specifieke eisen van toepassing zijn. 
Een zorgvuldige afweging van al deze factoren zal leiden tot een weloverwogen pompselectie die niet alleen aan de basisvereisten voldoet, maar ook zorgt voor duurzaamheid, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie op lange termijn. En dat maakt de kans weer groter dat u vrijdagmiddag geen storing op uw productie heeft, maar gewoon rustig naar huis kan gaan. 
 

Voordelen van een juiste pompselectie

Kent u de procescondities niet of zijn deze niet bekend?

Als de procescondities niet bekend zijn, zoals capaciteit, druk en/of viscositeit, kunnen wij dit met geavanceerde meetapparatuur achterhalen. 

Vernieuwde viscositeitsmeter

Door middel van onze vernieuwde viscositeitsmeter, kunnen wij nog nauwkeuriger meten wat de viscositeit(stroperigheid) van het te verpompen vloeistof is. Deze informatie is voor ons van grote waarde, omdat wij met deze nauwkeurige informatie de perfecte pomp voor u kunnen selecteren. 

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven