Probleempompen verstoren uw productieproces

Wij lossen uw grootste pompproblemen op

In vrijwel ieder proces bevinden zich pompen die ongebruikelijk veel problemen veroorzaken en een bottleneck vormen. Laat ons uw grootste uitdagingen en problemen omtrent pompen oplossen op basis van no cure no pay.

Of het nu gaat om cavitatie, mechanical seals die continu defect raken, het niet behalen van de benodigde flow/druk of pompen die het begeven door een uitdagend medium, we vinden een oplossing.

Waarom optimale pompselectie uitdagend, maar cruciaal is

Een problematische pomp is vrijwel altijd het gevolg van een incorrecte pompselectie. Met de vrijwel oneindige keuze tussen pomptypes en uitvoeringen kan het selecteren van de optimale pomp een grote uitdaging zijn.

Heeft u één of meerdere ‘probleempompen’? Neem dan contact op! We vinden altijd een oplossing.

Voorbeeld: optimale pompselectie voor een uitdagend medium

Het verpompen van stukjes varkenshuid met water en zuur verliep bij één van onze klanten jarenlang zeer problematisch. Eén van de oorzaken hiervan was het drooglopen van de wormpompen in kwestie, wat resulteerde in defecte statoren.

De continuïteit van het productieproces werd belemmerd en het probleem resulteerde in veel werkuren voor revisies, beperkingen in het productievolume en hoge kosten. Intussen zijn er op basis van het medium en klanteisen 12 schroefspindelpompen geïnstalleerd, welke al ruim drie jaar volledig probleemloos functioneren.

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven