Seepex BN pompen in uw proces? Laat ze upgraden naar SCT pompen!

Upgrade van uw Seepex BN wormpompen


De upgrade van Seepex BN pompen naar Seepex SCT pompen is een belangrijke stap in het optimaliseren van industriële processen en kan leiden tot significante prestatieverbeteringen, verhoogde efficiëntie en lagere bedrijfskosten. Hieronder volgt een korte uiteenzetting over waarom en hoe deze upgrade kan worden uitgevoerd.

De voordelen van de upgrade: Seepex BN naar SCT pompen

De Seepex BN pompen zijn al jaren een betrouwbare keuze voor industriële toepassingen. Ze zijn ontworpen om een reeks van vloeistoffen met verschillende viscositeiten en vaste stoffen over te brengen. Echter, ondanks hun sterke prestaties, hebben ze hun beperkingen. Ze kunnen bijvoorbeeld kostbaar zijn om te onderhouden en het kan lastig zijn om de rotor en stator te vervangen.

Daarom kan het zinvol zijn om te overwegen om uw pompen te laten upgraden naar de Seepex SCT (Smart Conveying Technology). De SCT-serie is een doorontwikkeling van de BN-serie en is ontworpen om enkele van de nadelen van de BN-serie te ondervangen. Een van de grootste voordelen van de SCT-serie is de verbeterde onderhoudsvriendelijkheid. De SCT-serie heeft een modulair ontwerp dat het vervangen van de rotor en stator eenvoudig maakt. Dit kan leiden tot een aanzienlijke reductie in de onderhoudstijd en -kosten. Daarnaast is de levensduur van de SCT-serie onderdelen doorgaans langer, dan die van de BN-serie, wat kan leiden tot een verdubbeling van de standtijd.

Het potentieel ontgrendelen: het upgraden van Seepex BN naar SCT pompen


Het upgraden van Seepex BN pompen naar Seepex SCT pompen kan tal van voordelen opleveren, waaronder:

  • Verbeterde onderhoudsvriendelijkheid: Seepex SCT pompen hebben een modulair ontwerp dat het vervangen van de rotor en stator aanzienlijk eenvoudiger maakt. Dit kan een aanzienlijke reductie in de onderhoudstijd en -kosten betekenen.
  • Langere levensduur van onderdelen: De onderdelen van de SCT-serie hebben doorgaans een langere levensduur dan die van de BN-serie, wat kan resulteren in lagere totale bedrijfskosten.
  • Betere verwerking van vloeistoffen en vaste stoffen: De SCT-serie is ontworpen om een grotere verscheidenheid aan vloeistoffen en vaste stoffen te verwerken, inclusief meer abrasieve en viskeuze materialen. Dit maakt ze geschikt voor een nog breder scala aan industriële toepassingen.
  • Verbeterde efficiëntie: De geavanceerde technologie en ontwerpelementen van de SCT-serie kunnen leiden tot een hogere operationele efficiëntie, waardoor energie- en bedrijfskosten verder kunnen worden verlaagd.
  • Verbeterde procesbetrouwbaarheid: De verbeterde ontwerp- en constructie-eigenschappen van de SCT-serie kunnen bijdragen aan een verhoogde procesbetrouwbaarheid en consistentie, wat essentieel is in veel industriële toepassingen.
  • Verminderde downtime: Dankzij de eenvoudigere onderhoudsprocedures en langere levensduur van onderdelen kan de downtime voor onderhoud of vervangingen aanzienlijk worden verminderd, wat resulteert in een hogere productiviteit.
  • Betere omgang met slijtage: Door het verbeterde ontwerp zijn de SCT pompen beter in staat om slijtage te verwerken, wat de levensduur van de pomp kan verlengen en het algemene rendement op investering kan verbeteren.

Samengevat is het upgraden van Seepex BN naar SCT pompen een uitstekende manier om de efficiëntie, betrouwbaarheid en kosten-effectiviteit van uw pompinstallaties te verbeteren.

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven