Van reactief naar proactief pomponderhoud met periodieke trillingsmetingen

Waarom trillingsmetingen uit laten voeren?

Defecten en dus onnodige schade aan uw pompen voorkomen, dat is het doel van trillingsmetingen. Trillingen behoren tot één van de belangrijkste indicatoren waarmee de conditie van een pomp kan worden vastgesteld.

Een overvloed aan trillingen is een symptoom van inwendige problemen, zoals defecte lagers, onbalans, uitlijnfouten, cavitatie en resonantie. Met trillingsmetingen kunnen pompstoringen vroegtijdig worden gelokaliseerd, waarna op de juiste wijze kan worden ingegrepen.

Periodieke trillingsmetingen door Inventflow

Het analyseren en interpreteren van meetgegevens vereist specialistische kennis. Daarom worden trillingsmetingen uitsluitend uitgevoerd door ervaren pompspecialisten.

Door trillingswaarden periodiek te monitoren, kunnen trends van oplopende trillingswaarden geïdentificeerd worden. Zo voorkomt u onverwachte stilstand en maakt u een grote stap naar proactief onderhoud.

Voordelen van trillingsmetingen:

  • Voorspelbaarheid: trillingsmetingen geven u vroegtijdig inzicht in benodigd onderhoud van uw pompen
  • Betrouwbaarheid: goed onderhouden pompen hebben minder last van onvoorziene storingen, waardoor downtime gereduceerd wordt
  • Vermindering onderhoudskosten: door onnodige gevolgschade en revisies te vermijden worden onderhoudskosten verlaagd
  • Langere onderhoudsintervallen: als de conditie van uw gemonitord wordt, kan onderhoud worden ingepland op basis van behoefte en niet slechts op basis van het aantal bedrijfsuren
  • Energiebesparingen: hoe hoger het onderhoudsniveau, des te lager de energieverliezen en bijkomende kosten

Neem contact op

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven