Uitstekende hygiëne, efficiëntie en eenvoudig onderhoud: de Fristam FDS

Maximale efficiëntie, superieure hygiëne: de Fristam FDS

De Fristam FDS verdringerpomp combineert de voordelen van dubbele schroeftechnologie met hoge kwaliteitsnormen. De pomp is veelzijdig, ideaal voor zeer viskeuze producten, maar kan ook water of reinigingsoplossingen transporteren bij hoge snelheden. Dit maakt het gebruik van een extra pomp voor reinigingsprocessen overbodig.

Het is bestand tegen extreme viscositeiten en hoge differentiaaldrukken. De pomp biedt superieure hygiëne en kan worden gesteriliseerd. Het compacte formaat en ontwerp maken eenvoudige inspectie en onderhoud mogelijk, en de hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen voor betrouwbaarheid.

De Fristam FDS schroefspindelpomp uitgelicht


De Fristam FDS schroefspindelpomp is perfect toegerust voor het verwerken van extreme viscositeiten en intensieve belastingen, waarbij het probleemloos hoge differentiaaldrukken kan weerstaan zonder te oververhitten. Het axiale transportprincipe draagt bij aan minimale pulsaties, zelfs onder de zwaarste drukomstandigheden. Een extra pluspunt van de FDS is de superieure hygiëne, gegarandeerd door de mechanische afdichtingen die zich in volledig doorgespoelde en drukstabiele gebieden bevinden.

Residu is niet aan de orde bij het reinigen van de pomp in CIP, dankzij de afwezigheid van holtes. De Fristam FDS is niet alleen volledig hygiënisch, maar is ook geschikt voor sterilisatie. Het compacte formaat en de speciaal ontworpen lagers maken het mogelijk om de Fristam FDS zowel horizontaal als verticaal te installeren. De pomp kenmerkt zich door eenvoudig onderhoud en inspectie: het vervangen van afdichtingen en transportelementen is een eenvoudige en snelle procedure.

Speciale uitvoering FDS TSG

De nieuwe Fristam gearbox met twee versnellingen – een energiezuinige upgrade voor producenten die hun energieverbruik willen minimaliseren en zowel hun initiële als bedrijfskosten willen verlagen. Geschikt voor het verpompen van kleine hoeveelheden zeer viskeuze producten en grote hoeveelheden dun product zoals CIP, het is de ideale pomp voor een proces met een breed scala aan debieten.

Verken de voordelen van Fristam FDS schroefspindelpompen

  • Robuust en betrouwbaar: Fristam FDS schroefspindelpompen staan bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid, zelfs onder de meest veeleisende procesomstandigheden.
  • Hygiënisch ontwerp: dankzij het compacte en hygiënische ontwerp zijn de pompen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat helpt bij het naleven van strenge hygiënenormen.
  • Vlotte, trillingsvrije stroming: de pompen zorgen voor een gelijkmatige en trillingsvrije stroming, wat helpt om schuimvorming en luchtopname te minimaliseren. Dit is essentieel bij het verwerken van gevoelige producten.
  • Energie-efficiëntie: Fristam FDS schroefspindelpompen zijn ontworpen voor een laag energieverbruik, wat leidt tot efficiënte prestaties en lagere operationele kosten.
  • Aanpasbaar: de pompen kunnen worden aangepast aan specifieke procesvereisten en zijn verkrijgbaar met verschillende opties en accessoires, om zo te voldoen aan unieke applicatiebehoeften.
  • Behoud van productintegriteit: de pompen zijn uitermate geschikt voor het verwerken van gevoelige producten zoals voedingsmiddelen, dranken en medicijnen, en dragen bij aan het behoud van de productintegriteit.

Investeer in Fristam FDS schroefspindelpompen en verbeter de efficiëntie en productiviteit van uw proces, terwijl u de operationele kosten verlaagt.

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven