Werken bij Inventflow: Inside Sales Engineer

Functieprofiel

Als Inside Sales Engineer bij Inventflow in Weert word je verantwoordelijk voor een goed lopend orderproces. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de Accountmanagers en dagelijks onderhoud je nauwe contacten met klanten, collega’s en leveranciers. In deze afwisselende en dynamische functie draag je bij aan de groei, winstgevendheid en ontwikkeling van het bedrijf en lever je een belangrijke bijdrage aan het realiseren van een positieve klantbeleving.

Inventflow biedt altijd een 100% oplossing op het gebied van pompen en het daaropvolgend service en onderhoud. Men is toeleverancier voor toonaangevende bedrijven in verschillende branches, waaronder Food & Beverage, Pharma en Chemie. Inventflow wil haar klanten ontzorgen en is te omschrijven als een dynamisch, flexibel en inventief bedrijf.

Tot jouw takenpakket behoren onder andere het selecteren van pompen/onderdelen, technisch advies, orderverwerking, opstellen van offertes, klantrelaties onderhouden, het doen van prijsaanvragen, opdrachtbevestigingen maken en overige administratieve handelingen. Daarnaast denk je mee over het optimaliseren van processen. Jij kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden zonder het overzicht te verliezen.

Verantwoordelijkheden

 • Eerste aanspreekpunt voor klanten, zorgen voor een optimale klantrelatie en deze verder uitbouwen
 • Het aanmaken van nieuwe opdrachten, het verwerken van openstaande opdrachten en het doen van prijsaanvragen bij de leverancier
 • Het uitwerken, verwerken en begeleiden van offertes en houdt hierbij de doorlooptijd scherp
 • Opdrachtbevestigingen maken voor de leverancier en vervolgens de inkoopopdracht
 • Verwerken en beheren van informatie in het ERP systeem (Newbase)
 • Actief meedenken over het optimaliseren van processen

Deze rol is uitermate geschikt voor een positieve en vlotte persoonlijkheid die een commerciële instelling heeft, organisatorisch sterk is en toe is aan een tweede of derde stap in zijn of haar carrière. Je bent de regisseur van je werk en krijgt er energie van om de binnendienst naar een hoger niveau te tillen.

Wij vragen

 • MBO +/HBO werk- en denkniveau
 • Een aantal jaren ervaring in een soortgelijke rol
 • Je bent commercieel, denkt mee met de klant en adviseert hierin
 • Jij gedijt goed in een chaotische omgeving en weet prioriteiten te stellen
 • Persoonlijkheid: gestructureerd, slagvaardig, pragmatisch, ondernemend, leergierig, zelfstandig, stressbestendig en adviserend vermogen

Wij bieden

 • Een functie met veel verantwoordelijkheid en vrijheid
 • Een goed salaris volgens de cao Klein metaal
 • In totaal 38 vrije dagen per jaar (25 vakantiedagen aangevuld met 13 ATV)
 • Een gedegen inwerktraject waarin je gebruik kunt maken van verschillende trainingen, zowel op salesgebied als op het gebied van soft skills

Bedrijfsomschrijving

Inventflow is een succesvolle, jonge en dynamische organisatie. Inventflow is dé pompspecialist in de Benelux en biedt haar klanten volledige ondersteuning op het gebied van service en onderhoud. Pompen zijn het kloppend hart van productielocaties en verdienen de aandacht die Inventflow ervoor heeft. Inventflow levert kwaliteit en houdt daarbij rekening met energieverbruik, onderhoudskosten en circulariteit. Doordat het bedrijf iedere soort pompen levert geldt het als een one-stop solution en kan er altijd een 100% oplossing worden geboden.

Inventflow haar klanten bevinden zich onder andere in de Food & Beverage, Pharma en Chemie branches. Met de technische kennis die er in huis is, en het team dat erachter staat, is Inventflow in staat om haar klanten volledig te ontzorgen. Anticiperen op de klantvraag, snel handelen, op een transparante manier draagt bij aan een lange termijnklantrelatie. Inventflow beschikt over een eigen, uniek assetmanagement systeem en zet hiermee in op data & analytics om de beste service te verlenen.

Het bedrijf kent een informele bedrijfscultuur, korte lijnen en hoge mate van betrokkenheid. Mensen krijgen de vrijheid om werkzaamheden naar eigen inzicht in te vullen. Er wordt geïnvesteerd in technische trainingen en er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De komende jaren verwacht Inventflow verder te kunnen doorgroeien.

Zie jij uitdaging in deze job?

 Dan willen wij graag kennis met je maken! Stuur je CV en motivatie naar vacature@inventflow.nl

Het totaalconcept van inventflow

Advies nodig?
Onze pompspecialisten helpen u graag

nl_NLNL