De voordelen en eigenschappen van excentrische wormpompen

Voordelen en eigenschappen van wormpompen

Het pompontwerp beschikt over diverse unieke eigenschappen, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor uiteenlopende applicaties. Eén van deze eigenschappen is de zeer constante, minimaal pulserende en nauwkeurig te doseren flow.

Wij vertellen u graag meer over de eigenschappen, voordelen en veelvoorkomende applicaties van dit pomptype.

Veelvoorkomende applicaties

Het pomptype is uiterst geschikt voor; hoogviskeuze pasta’s of slurries, gevoelige vloeistoffen, media met vaste delen, schurende en agressieve media. Door een ruime variatie aan uitvoeringen en materialen worden de pompen ingezet in zeer diverse processen, van het verpompen van voedingsmiddelen tot chemische vloeistoffen.

De werking van wormpompen

Wormpompen zijn positieve verdringerpompen die uiterst geschikt zijn voor het verpompen van vloeistoffen met een hoge viscositeit, maar even goed functioneren voor de transport van dunne vloeistoffen.

De pompen beschikken over een schroefvormige rotor met een cirkelvormige doorsnede. De stator heeft een doorlaat welke schroefvormig is. Bij het draaien van de rotor verplaatst het medium zich tussen de stator en rotor in axiale richting van de zuigzijde naar de perszijde.

Wormpompen zijn ontwikkeld voor het verpompen van laag tot hoog viskeuze-, agressieve en abrasieve stoffen. Deze stoffen kunnen ook slijtende en harde deeltjes bevatten. Wormpompen worden gebruikt in tal van verschillende industrieën, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, de drankenindustrie, papierfabrieken, olieverwerking en chemiefabrieken.

8 voordelen en eigenschappen van excentrische wormpompen

  • Geschikt voor hoge drukken: met wormpompen kunnen hoge drukken worden bereikt, waardoor moeilijk te verpompen vloeistoffen over aanzienlijke afstanden kunnen worden verpompt
  • Constante flow: uiterst geschikt wanneer een constante flow vereist is, ook bij een variabele viscositeit van het medium
  • Nauwkeurige dosering: minimale pulsatie maakt het mogelijk om media zeer nauwkeurig te doseren
  • Uitstekende aanzuigende eigenschappen: wormpompen vormen een goede oplossing bij uitdagende zuigcondities
  • Onderhoudsvriendelijk: slijtdelen zijn eenvoudig te vervangen
  • Omkeerbare rotatie en flow
  • Ruime keus uit diverse stator materialen 
  • Verschillende rotor/stator geometrieën beschikbaar

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven