Yamada pompen

Yamada pompen

Yamada pompen

Yamada pompen

Yamada pompen is sinds 1905 een toonaangevende producent van industriële apparatuur en al meer dan 65 jaar van vloeistofbehandelingsproducten. Als leider in pneumatische pomptechnologie staat Yamada in veel industrieën wereldwijd bekend om zijn innovatieve producten, superieure kwaliteit en ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Een indrukwekkende geschiedenis van productontwerp en technische oplossingen maakt Yamada tot een voorloper in industriële pomptechnologie.

Voordelen van Yamada pompen

 • Lagere operationele kosten voor onderhoud
 • Lage total costs of ownership
 • Verbeterde efficiency
 • Verhoogde levensduur van de onderdelen
 • Verhoogde veiligheid
 • Zeer beperkte uitvaltijd

Robuuste constructie

Alle Yamada-pompen hebben een constructie met bouten, die lekken elimineert en het opnieuw monteren na onderhoud vereenvoudigt. De geboute constructie is superieur aan klembandhouders, die vaak frustrerende, onnodige heropbouw van lekkage vereisen door verkeerde uitlijning tijdens het opnieuw monteren.

10 unieke voordelen van Yamada pompen

 1. Verwerkt een grote verscheidenheid aan vloeistoffen met een hoog gehalte aan vaste stoffen: Geen nauwsluitende of roterende onderdelen, dus vloeistof met een hoog gehalte aan vaste stoffen kan gemakkelijk worden verpompt.
 2. Zelfaanzuigend: het Yamada-pompontwerp (met interne terugslagkleppen) biedt een hoge aanzuighoogte, zelfs bij droge start en bij zwaardere vloeistoffen.
 3. Mogelijkheid om droog te lopen: geen gevaar van nauw passende of glijdende delen – de pomp kan zonder schade drooglopen.
 4. Variabel debiet en afvoerdruk: Yamada-pompen werken op elke instelling binnen hun werkbereik door simpelweg de luchtinlaatdruk en de systeemomstandigheden aan te passen. Eén pomp is geschikt voor een breed scala aan toepassingen.
 5. Draagbare / eenvoudige installatie: Yamada-pompen zijn gemakkelijk te transporteren naar de toepassingslocatie. Sluit een luchttoevoer aan, bevestig vloeistofaansluitingen en de pomp is klaar voor gebruik. Er zijn geen complexe bedieningselementen om te installeren of te bedienen.
 6. Dead Head: Omdat de persdruk nooit de luchtinlaatdruk kan overschrijden, kan de persleiding worden gesloten zonder schade of slijtage. De pomp zal gewoon vertragen en stoppen.
 7. Gevoelige vloeistoffen: de zachte aard en het minimale contact van onderdelen met de vloeistof maken Yamada-pompen tot een uitstekende keuze voor gevoelige vloeistoffen.
 8. Veilige werking: Yamada-pompen worden aangedreven door perslucht en zijn intrinsiek veilig.
 9. Onderdompelbaar: als externe componenten compatibel zijn, kunnen Yamada-pompen in vloeistoffen worden ondergedompeld door de uitlaatleiding eenvoudig boven het vloeistofniveau te laten lopen.
 10. Pompefficiëntie blijft constant: er zijn geen rotoren, tandwielen of zuigers die na verloop van tijd slijten en leiden tot een geleidelijke afname van de prestaties / het debiet.

Lees hier meer over Yamada pompen

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar boven