Egger pompen

Egger pompen

Egger pompen worden ingezet voor het verpompen van de meest uitdagende media. Als officieel partner voorzien onze specialisten u graag van advies omtrent de pompen. Ook vraagt u éénvoudig een vrijblijvende offerte aan voor pompen, onderdelen of onderhoud op de onderstaande productpagina’s.

Egger is ruim 70 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige centrifugaalpompen voor uitdagende vloeistoffen met een hoog gehalte aan vaste stoffen.

De gehele productieketen wordt geheel in eigen beheer gerealiseerd (ontwerp, onderzoek, ontwikkeling, productie, testen). Egger pompoplossingen worden wereldwijd ingezet voor zeer diverse toepassingen zoals pompstations, verdampingsinstallaties, opvoerstations, energieoptimalisatie, rioolwaterzuiveringsinstallaties en meer. Bekijk de Egger pompen brochure hier.

Egger pomp

MEER OVER ALLE EGGER POMPEN

Hieronder leest u meer over de verschillende typen Egger pompen.

EGGER TURO VORTEX T/TA

Egger Turo® Vortex-pompen zijn ontworpen met een volledig teruggetrokken waaier. Slechts 15% van de verpompte vloeistof komt in contact met de waaier. Vaste stoffen tot aan de diameter van de drukuitlaat en lange vezelachtige materialen veroorzaken geen verstoppingen.

De geometrische vorm van de waaier is aangepast aan de vortexbehuizing, waardoor schade door schurende media tot een minimum wordt beperkt. Gevoelige deeltjes (kristallen, bacte-rial flakes, etc.) worden niet beschadigd.

De Egger Turo® Vortex TA-waaier is gepatenteerd voor het verpompen van onbehandeld stedelijk rioolwater met een hoog gehalte aan vezels en vochtige doekjes zonder verstoppingen. De waaier is volledig teruggetrokken voor maximale vrije doorgang. Bekijk de Egger Turo Vortex T brochure hier en de Egger Turo Vortex TA brochure hier.

Egger Turo Vortex pomp
Egger Turo Vortex T
Egger Turo Vortex TA

EGGER POMP HYBRIDE TEO

Egger pomp met een hybride waaier. Combineert de voordelen van de Egger semi-open waaier met die van een Turo® vortex waaier.

Geschikt voor het transporteren van vloeistoffen met een hoog gasgehalte en vaste delen. Deze pompen behouden een hoge efficiëntie bij media met hoge viscositeit. Bekijk de Egger pomp TEO brochure hier.

EGGER POMP PROCES EO/EOS

Egger proces pompen zijn krachtige pompen voor homogene vloeistoffen met hoge concentraties vaste delen en een hoog gas- en/of vezelgehalte.

Door de systematische ontwikkeling en flow optimalisatie kan een globale efficiëntie tot 89% worden bereikt. Het ontwerp garandeert een constante aanvoersnelheid, met name voor sterk schurende producten.

Er zijn verschillende waaierbladen beschikbaar voor grote en kleine deeltjesgroottes. Bekijk de Egger pomp EO/EOS brochure hier.

EGGER ZONE-0 DOMPELPOMP

Egger dompelpompen kunnen worden gebruikt in alle explosiegevaarlijke zones. Egger heeft samen met PTB in Braunschweig een veiligheidsconcept ontwikkeld dat specifiek is ontworpen voor explosiegevaar in Zone 0.

Hiermee kunnen toepassingen worden verpompt in Zone 0 met temperaturen tot 150°C.

EGGER POMP PILOT S

Om nieuwe processen voor commerciële systemen te valideren, worden de processen eerst getest in pilotsystemen.

Vaak zijn de afgiftesnelheden laag, variërend van 0,5 tot 8 m³/h en kunnen deze niet worden gerealiseerd met een reactorpomp. Om deze reden heeft Egger een Pilot Pomp S ontwikkeld die voldoet aan alle vereisten voor commerciële procespompen.

Deze serie is ontworpen voor grenscondities van 25vol% gasfractie, 100 bar systeemdruk en een temperatuur van 280 ° C.

EGGER ELBOW POMP RPP/RPG

De ideale pomp voor grote capaciteit benodigdheden bij lage afvoerkoppen (circulatiepomp met axiale impeller).

Egger RPP/RPG pompen hebben een robuuste constructie, een lange levensduur met minimaal onderhoud.

De pomp is geschikt voor het verpompen van gevoelige media. Ook geschikt voor media met een hoog vezelgehalte en corrosieve media. Verkrijgbaar in gelaste of gegoten constructie met verstevigingsribben. Bekijk de Egger pomp RPP/RPG brochure hier.

EGGER REACTORPOMP HT/HPT

De Egger reactorpomp is ontwikkeld voor toepassingen met hoge temperaturen en hoge druk in de chemische en petrochemische industrie.

De reactorpomp is al vele jaren dé oplossing voor het verwerken van meerfasige vloeistoffen zoals chemische mengsels met een hoog gasgehalte.

Egger HT / HPT-pompen zijn speciaal ontworpen voor continue circulaties van loop reactoren met katalysator en hoge gasinhoud.

Neem contact op

+31 (0)546 45 80 72

Bereikbaar tussen 08:15 en 17:00

24/7 Bereikbaar voor calamiteiten

Adres Twentepoort Oost 25, 7609RG Almelo

Email Info@inventflow.nl

nl_NLNL
Scroll naar top